03
left
Team Performance Coaching

Future in Sport

Mental Growth to Higher Performance
05
right
Leiderschap

Future in Sport

Voor jonge potentiële talenten en voor sport clubs:
Sport gaat niet over wat je kan maar wat je wil leren. Sport gaat over plezier en persoonlijke ontwikkeling. Wat heb je nodig om je potentie om te zetten naar output. Nieuwsgierigheid, leergierigheid en inspiratie zoeken bij anderen. Er komt zoveel meer kijken bij sport dan alleen maar tactisch, technisch of fysiek trainen.

Sport gaat niet over winnen en verliezen maar gaat om competitief zijn en ontbaatzuchtig zijn, om hard te werken, om technisch en tactisch vaardig zijn, om een winnaarsmentaliteit te hebben en een teamspeler te zijn. Om de lef te hebben en fouten te durven maken. Dat is best een lijstje en hoe komt het dan toch dat juist aan al die persoonlijke kenmerken zo weinig aandacht wordt besteed in de opleiding?

Future in Sport doet dat wel. Al op jonge leeftijd word je mentaal in kaart gebracht, wat zijn jouw aandachtspunten hoe kun jij je als speler persoonlijk ontwikkelen. Wij bieden die mentale training die je nodig hebt. Individueel of via de sportclub.

Wij hebben een groeimindset trainingsprogramma voor sportclubs in aanvulling op en geïntergreerd in de fysieke, tactische en technische training. Wij vertalen de club-visie uiteindelijk naar de benodigde persoonlijkheidskenmerken voor een topsporter en maken het meetbaar.

Hoe we dat precies? We houden een mentale intake met individuele sporters, we leiden trainers en coaches op volgens de groeimindset principes, we leiden mentoren op die een voorbeeld- en rolmodel voor junioren zijn. En we bieden junioren life style coaching, sport specifieke coaching en begeleiding op de individuele uitdagingen. We maken het proces meetbaar aan de hand van concreet gedrag en feedback.

In april 2018 zijn we begonnen en nu al zijn de eerste resultaten zichtbaar. Twee van de acht spelers zijn doorgestroomd naar een topteam en niemand is gestopt. Voor Future in Sport werk ik samen met Doris van der Laan, bewegingswetenschapper en fysiotherapeut.

Future in Sport is erop gericht om de performance van jonge sporters te verbeteren door mentale training en groeimindset training vanaf jonge leeftijd. 

Speciaal voor FIS heb ik, over deze thema’s, een werkboek voor sporters en een praktisch boek voor trainers geschreven dat je binnenkort via mijn website kunt bestellen. In deze boeken verwijs ik naar online artikelen en films. Onder mijn logo vind je een aantal van deze films en verwijzing.