01
left
Femke Lobach

Visie en werkwijze

03
right
Team Performance Coaching

Visie en werkwijze

Om zelf  te ervaren wat het betekent om je te verbinden aan een doel heb ik in juli 2014 een zes kilometer race gezwommen, in 2016 een kwart triathlon en in 2018 een halve marathon gelopen. Het mooie is dat ik alle mentale oefeningen op mijzelf heb uit geprobeerd. Dat heeft mij een betere coach gemaakt. En ik ben nooit gestopt met leren, ieder jaar daag ik mijzelf uit om mij kwetsbaar op te stellen in een nieuw leerproces.

In 2014 besloot ik om even afstand te nemen van de waan van alle dag, om te reflecteren op de keuzes die ik had gemaakt. Ik ging een jaar te zeilen. Zo’n twintigduizend mijl van Barcelona naar Brisbane in Australië. Een lange, zware en ook prachtige zeiltocht. De hele periode heb ik een blog bij gehouden van mijn (mentale) ervaringen, die ik nu verwerk tot een boek.

Verbinding aan je visie en je doel. Daar gaat het om. Want daarmee kun je zelf richting geven aan je leven en aan je (sport)carrière. Het geeft antwoord op vragen als: wie ben ik? Wat zijn mijn sterke punten? En wat zijn mijn valkuilen? Wat wil ik nog leren en wat heb ik ervoor over? Wat wil ik bereiken? Vervolgens kun je op basis van de antwoorden de route bepalen en zelf leiderschap te nemen.

Ik maak gebruik van technieken uit Neurolinguïstisch Programmeren, Transactionele Analyse en Systemisch Werk, natuurlijk in mijn eigengereide mix. En om inzicht te krijgen in je persoonlijkheid maak ik soms gebruik van de Myers Briggs Type Indicator®. Een vragenlijst die is gebaseerd op de theorie van Jung. Kennis die nodig is om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen. Om je een indruk te geven, kun je een simpele variant van de test doen

Ultieme mentale test en team samenwerking. Team ABNAMRO tijdens Volvo Ocean Race 2006