Boeken

Groeimindset in Sport

Hoe leer je sporters om doelgericht te trainen, om plezier te hebben in het leerproces, om door te zetten en vol te houden?

Dat doe je door op je eigen leerproces te reflecteren. Hoe heb jij geleerd als trainer? Waar liep je zelf tegenaan? Hoe kwetsbaar ben jij geweest in je leerproces en vroeg jij om hulp als je iets niet begreep? Als trainer leef je voor. Dus weet jij ook wat jij voorleeft? Vooral van binnenuit? Welke onbewuste boodschappen zend jij uit? Welke twijfels heb jij? Dit boekje helpt je om te reflecteren op je eigen leerproces. Daarnaast krijg je tips hoe je dit inzicht kunt toepassen in de praktijk.

Koop nu

‘Every morning you have two choices continue to sleep with your dreams or wake up and chase them.’- M. Com

Overal Horizon

In september 2020 komt mijn boek ‘Overal Horizon’ uit en is te koop via de boekhandel.

Overal Horizon is meer dan een reisverslag. Het is het persoonlijke verhaal van een vrouw die besluit om uit de waan van de dag te stappen. Over haar weerspiegelingen op het verleden en wat er daardoor in beweging komt. Midden op de oceaan kun je geen kant op. Traumatische gebeurtenissen uit Femkes verleden komen weer naar boven.

De rode draad in dit boek is de zeilreis aan boord van Kings Legend verteld door haar ogen. Het verhaal wordt chronologisch verteld in tijd en in de plaatsen die worden aangedaan onderweg. Startend vanaf het Caribisch gebied en zeilend over de Stille Oceaan naar Australië. Het leven aan boord gaat niet alleen maar voor de wind. Het is spannend en soms zelfs angstig. Een paar keer kruipen ze door het oog van de naald. Als onervaren zeiler stapte Femke aan boord, als wereldreiziger en schrijver stapt ze er weer vanaf.

Het zou mooi zijn wanneer ieder mens zijn eigen reis kan maken en nieuwe routes te ontdekken. Wellicht dat deze weerspiegelingen daar een steentje aan bijdragen. Je moet het zelf doen, maar soms, helpt een boek, een woord, een reis of een gebaar om in beweging te komen.

Pre order nu