Voor sporters

Benut jouw volledige potentie door je mindset te trainen

Voor sporters

Sport gaat niet over wat je kan, maar over wat je wil leren. Het gaat over jouw persoonlijke ontwikkeling. Wat heb jij nodig om je potentie om te zetten naar output. Sport gaat niet over winnen en verliezen maar gaat om een winnaarsmentaliteit hebben. Het gaat om hard werken met plezier en met passie. En het gaat over op tijd rust nemen. Om een teamspeler te zijn. Om lef te hebben en fouten te durven maken. Om je talenten te willen ontwikkelen en open te staan voor een continu leerproces.

Wil je meer weten over workshops die ik bied voor jouw team of een groep vrienden? De genoemde workshops worden afgestemd op jouw wensen. Check hier: workshops

 

Training aan een meisjes hockeyteam. Leeftijd 14-15 jaar.

Download het gratis e-boek voor sporters

De eerste stap op weg naar een goede mindset!

 • Wanneer jij je aanmeldt voor een gratis e-boek dan ontvang je regelmatig mails met tips en inspiratie. Ik ga natuurlijk zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer informatie lees de privacyverklaring.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een op groei gerichte denkwijze kun je leren.

Een winnaar zijn, hard willen werken, continu willen leren, nieuwe grenzen ontdekken, talenten ontwikkelen, doorzettingsvermogen trainen, doelgericht leren en op tijd rust nemen. Al met al is het best een lijstje waar een jeugd-sporter aan werkt en hoe komt het dan toch dat juist hieraan, kort samengevat als een groeimindset, zo weinig aandacht wordt besteed in de jeugd sportopleiding?

Ik doe dat wel. Al op jonge leeftijd worden jeugdsporters mentaal in kaart gebracht: ‘wat zijn jouw aandachtspunten, hoe kun jij je als sporter persoonlijk en mentaal ontwikkelen.’ Ik bied die mentale training die een jeugdsporter nodig heeft. En eigenlijk gaat het verder dan alleen voor sport. Het gaat over doelgericht leren en ontwikkelen met plezier en passie, in het hele leven.

‘Whether you think you can or you think you can’t you are always right.’ Henry Ford

“I’ve missed more than 9000 shots in my career. I’ve lost almost 300 games. 26 times, I’ve been trusted to take the game winning shot and missed. I’ve failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.” Michael Jordan

Groeimindset en een doel geven je richting en plezier

Verbinden aan een doel geeft richting aan je leven en aan je (sport)carrière. Het geeft antwoord op vragen als: ‘Wie ben ik. Wat wil ik bereiken. Wat zijn mijn sterke punten. En wat zijn mijn valkuilen. Wat wil ik nog leren en wat heb ik ervoor over. Vervolgens kun je op basis van die antwoorden zelf de route bepalen en leiderschap nemen over jouw leerproces.’

En dat kan niet zonder dat je weet wat jouw waarden en overtuigingen zijn, dat gaat een laag dieper dan alles wat je kan en doet. Waarden geven aan wat je passie is en overtuigingen gaat over wat jij gelooft over je zelf. Geloof je diep van binnen dat je het kan? Of houd jij jezelf ergens tegen? Sport je omdat jij het wil of doe je het voor iemand anders? Doe je het vanuit plezier of om iets te bewijzen? Er is geen goed of fout hierin. Het is wel belangrijk om je bewust te worden wat jou motiveert en richting geeft.

Samen werken aan jouw toekomst

Ik vertaal samen met jou stap voor stap, je doel naar de praktijk van morgen. Met lef, humor en energie. Naar voren gericht, zonder het verleden over het hoofd te zien.

Mijn kracht is doel- en resultaatgerichtheid, daadkracht en positieve energie. En niet onbelangrijk in deze tijd: ik weet als geen ander hoe je om moet gaan met tegenslagen. Ik heb veel tegenslagen gehad in mijn leven, groot en klein. Ik heb mijzelf vaak opnieuw moeten uitvinden en er enorm veel van geleerd. En ik leer nog steeds. Ik denderde soms te veel door en nam te weinig tijd voor reflectie. Hoe pijnlijk dit ook was, door mijn hoofd te stoten, door al deze lessen ben ik wel een betere coach geworden.

Fouten zijn een leerproces en geven je een kans om te groeien en beter te worden

Samen met mij ga je zelf het plezier van het leerproces ontdekken. Het resultaat winnen wordt dan het gevolg en is niet langer je enige motivatie. Want als je plezier van winnen afhangt, leg je eigenlijk je lot in de handen van anderen en van de omstandigheden. In mijn training en coaching is alles gericht op wat je wel kan doen en waar je wel invloed op hebt. Op hoe jij jouw motivatie en jouw plezier en passie voor je sport vindt en vasthoudt, naast je winnaarsmentaliteit!

Mentale trainen is hard werken met plezier

Open staan om mentaal  te leren, is net zo belangrijk als technische, tactische en fysiek trainen. Net als ontspanning naast inspanning. Op tijd rusten om bij te tanken en voldoende stilstaan om successen te vieren. Zodat jij plezier, LOL en passie in jouw sport blijft beleven.

Wil jij dat jouw droom een haalbaar doel wordt?

Individuele mentale groeimindset training

In 5 sessies van 60 minuten verspreid over 3 maanden. Ga je zelf aan de slag met het door jouw gekozen thema binnen mentale training. Net als het tijd kost om een nieuw technisch trucje te leren, duurt het even voordat je een nieuwe mentale oefening onder de knie hebt. Erover praten maakt niet dat je verandert. Je leert niet voetballen door erover te lezen. Je leert het door het te doen. Mentale training hoeft niet altijd over een probleem te gaan. Jouw vraag kan ook zijn dat je mentaal sterker wil worden of een groeimindset wil leren.

 

Na zes sessies heb jij:

 • Jouw doel vertaald naar waar je morgen aan wil werken.
 • Ga je met meer plezier en passie het leerproces in.
 • Kun je tegenslagen omzetten naar kracht.
 • Ga je beter om met winnen en verlies.
 • Heb je een op groei gerichte denkwijze geleerd.
 • Of heb je het probleem waar je tegen aanliep en wat je obstakel was naar groei, omgedraaid in een kracht. Faalangst, onzekerheid, geen fouten durven maken, teveel denken, te gespannen zijn enzovoorts.

Je krijgt een gratis werkboek.
En je kijkt met andere ogen naar sport en videofragmenten om de theorie in de praktijk te zien en ervaren.

Dit doen we samen in 5 individuele coaching-sessies van 60 minuten online of face-to-face inclusief opdrachten voor 550 euro.

Of regel een workshop met jouw team

Workshops duren 3 uur en zijn voor 20 personen. Ben je met een kleinere groep en heb je een specifiek onderwerp? Neem dan even contact met mij op .

Wil je meer weten over de workshops, groeimindset training of heb je een specifieke probleem-vraag ? Dan nodig ik je uit om contact met mij op te nemen via het onderstaande formulier. Ik neem binnen 24 uur contact met je op om een vrijblijvende kennismakingscall in te plannen. Ben je tussen 12 en 18 jaar, neem dan samen je ouders contact met mij op.

 

 • Alleen nodig als je tussen de 12 en 18 jaar oud bent
 • Juni 2024

  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  1 2
  3 4 5 6 7 8 9
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 25 26 27 28 29 30

  19 juni 2024

  20 juni 2024

  26 juni 2024

  27 juni 2024

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

“It was the most incredible time meeting and having Femke Lobach enter my life and career.
I was in the South African ladies hockey team in 2011 when Femke joined us. We were busy with a really intense program of 4 years training under the coaching of Giles Bonnett who introduced Femke To us as our Mental Coach. She was an instant breath of fresh air to the team and got us through some seriously tough and great times. She brought an amazing dynamic and professionalism or mental strength and team dynamics, working and growing together as a team. Really grateful for her and her work she brought to the team and my individual growth.
I connected with Fem on a personal level and learnt so much from her which helped me through my career and hockey.
She was absolutely inspiring and has remained a great mentor and friend even after my hockey career.”

Marcelle Keet - Ex-international. Hockeyteam Zuid Afrika

“Wij zijn gedurende het hockeyseizoen zowel als team als individueel mentaal begeleid door Femke. Deze begeleiding was verhelderend, inspirerend en doeltreffend. Wij zijn een hechter team geworden door de inzichten in de verschillende types die er bestaan (Action Types®) en de bijbehorende kenmerken. We hebben in teamverband of persoonlijk bij een aantal dingen stilgestaan: Wat zijn mijn eigen krachten en uitdagingen? Waarom reageert iemand op een bepaalde manier? Hoe zijn alle verschillende types optimaal te combineren? Wat heeft iemand wel/niet nodig aan coaching? De mentale begeleiding heb ik erg leuk gevonden door de vele eye-openers in mijn eigen houding en gedrag, bekeken vanuit een action-type.”

Lien van der Lugt - ex - Pinoké Dames 1 speelster

-