zondag 17 juni 2018

IJsland laat geen talent verloren gaan

Lees ik in het artikel in de Volkskrant van zaterdag 16 juni. ‘Precies’ denk ik ‘zo denk ik er ook over’. En daarom ben ik TalentLab gestart; talentbegeleiding op locatie en op maat. Ingebed in de structuur van de vereniging en niet in een losstaande academie of een regionaal centrum.

Zodat je talenten zo lang mogelijk bij een club kunt laten spelen. Omdat ze nog zoveel kunnen leren en anderen sporters mee kunnen nemen in hun passie en gedrevenheid.  De voortrekkersrol spelen, leiderschap nemen, doorzettingsvermogen tonen, focus en discipline. Alle ingrediënten om een goede individuele sporter en teamspeler te worden. En de mooie bijkomstigheid is dat je laatbloeiers niet buitensluit maar in een latere fase mee kan nemen.

Deze ‘IJslandse gedachte’ vormt dan ook de basis van TalentLab. Wij werken samen met de experts die er al zijn binnen een vereniging, wij trainen de begeleiding en we coachen talenten mentaal en in lifestyle ofwel levenskeuzes. We besteden grote aandacht aan het fysiek door een Performance Test af te nemen gericht op blessure preventie en krachttraining. Zodat je gericht en sport specifiek je lichaam kan versterken, beter let op je voeding en de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. We kunnen niet alle blessures voorkomen maar wel veel en het herstel is sneller door de juiste balans in voeding, training en mentale coping.

Hoe mooi is het dat talenten kunnen voor-doen en voor-leven voor al die andere jeugdspelers binnen jouw vereniging. Waarmee de talentenpoule groeit en de competitie scherp blijft.

 

 

« blog