vrijdag 2 februari 2018

TalentLab; de overgang van jeugd naar senioren

Het is een winterse maandagavond. Donker en nat. Vandaag start het TalentLab 2.0 bij Hockeyclub Pinoké. Ik heb er enorm veel zin in en als ik iedereen zo bekijk bij het binnenlopen, de rest ook. Ouders, spelers, fysios, trainers, coaches en technische staf. Volle bak. Bijna iedereen heeft het weer getrotseerd.

Hoe mooi is het om deze kans te krijgen om A-talenten te begeleiden in de overgang van jeugd naar senioren. “Blijf je voor altijd het talent met potentie of word je een senior hockeyspeler met talent voor de hoofdklasse of misschien wel meer?”

Deze vier maanden zijn een pilot met een klein groepje tweedejaars A, om volgend jaar met een grotere groep vanaf B-leeftijd te starten. Alle vijf de focusgebieden passeren de revue: sportvoeding, fysiek, technisch, tactisch en niet in de laatste plaats mentaal & life coaching. “Wat wil jij bereiken in deze korte tijd? Hoe ga jij laten zien dat je in het eerste team thuis hoort. Waarin ga jij je onderscheiden? En aan welke aspecten moeten je nog werken om minimaal aan het Hoofdklasse niveau te voldoen? Wat kan je verwachten straks tijdens de selectie voor het Eerste Team?” Het wordt niet aangedragen, je kan niet achteroverleunen. Je moet er echt iets voor doen, en vooral veel vragen. Als talent bepaal jij, hoe intensief je waarmee aan de slag gaat en in welke periode.

Vandaag de kick-off volgende week gaan we verder met doelen stellen, logboek en meer. De allereerste vraag is namelijk: “Waar ga ja jij je op richten de komende vier maanden?” Hoe gerichter, hoe groter de kans van slagen. Pas wanneer je weet waar je morgen mee moet beginnen, heeft een doel over vier maanden een succeskans. En dat niet alleen want ‘hoe ziet het eruit als jij dat doel bereikt hebt?’

Volgende week meer,

 

« blog