Trainers en coaches

Trainers en coaches

Ontdek je unieke coachende trainersstijl met focus op groeimindset

Hoe mooi is het als je al die verschillende sporters kunt begrijpen en snapt wat zij nodig hebben om het beste uit zichzelf te halen.

Want hoe vaak gebeurt het niet dat een sporter niet luistert tijdens de uitleg van een oefening, of geen vragen stelt, alleen maar laat zien wat hij al kan in plaats van nieuwe oefeningen uitproberen. Of dat, wanneer jij even wegloopt, direct de intensiteit van de training inzakt.

Maar wat doe jij zelf wanneer je ergens tegen aanloopt, je continu ergert aan een sporter, wanneer een oefening niet lekker loopt of een training niet gaat zoals je in je hoofd had. Vraag jij om advies? Of duw je het weg en ga je aan de slag met wat je wel kan. En hoop je dan stiekem dat het wel goed komt. De manier waarop jij hiermee omgaat, de overtuigingen die jij hebt, zijn van invloed op  het gedrag van de sporter die jij begeleidt.

Wanneer jij laat zien dat het veilig is om fouten te maken en laat merken dat jij ook niet alles weet of wanneer je zelf uit je comfortzone stapt, dan krijg jij wat je wil namelijk:

 

Met andere woorden: jij bent het voorbeeld.

Herken je dit ook?

Werk je met sporters die een groots droomdoel hebben maar de inzet lijken te missen om dit te halen? Of sporters die de kantjes ervan aflopen, geen materialen opruimen of praten tijdens de uitleg? Zijn er bepaalde type sporters waar jij echt allergisch voor bent?

We maken het allemaal mee. Ik ook in mijn praktijk. Maar wat doe je ermee?

De key vraag is: waar heb jij invloed op!

Jij kan een sporter niet dwingen om te veranderen. Je kan wèl jezelf veranderen. Je kunt anders reageren, communiceren en voorleven. En daarmee hopen dat je een verandering bij de sporter in beweging brengt.

“Gras gaat niet harder groeien doordat je eraan trekt.”

De essentie kan ik een zin samenvatten als ‘geef het voorbeeld’.  Train en coach met een groeimindset. Sta open om te leren, durf zelf ook fouten te maken, verleg je grenzen, wees je bewust van hoe jij omgaat met tegenslagen. Leer de theorieën die je kent intrinsiek te begrijpen en toe te passen in de praktijk. Niet vanuit je hoofd maar werkelijk vanuit je ervaring.

“Theorie komt pas tot leven door het te doen.”

Groeimindset

Als groeimindset coach werk ik vanuit bestaande theorieën en met rugzak vol met voorbeelden uit mijn leven en uit de praktijk. Werk je met mij, dan ga je zelf aan de slag en ervaren wat die theorie voor jou betekent. Verhalen en ervaringen brengen een theorie tot leven dat geldt voor jou maar ook voor de sporters en de teams waarmee je werkt.

Ik heb meer dan vijftien jaar ervaring in het werken met sporters, teams en management. De kern is steeds weer dat je iemand niet kunt dwingen tot verandering maar wel kunt motiveren om te willen veranderen, ondermeer door het voorbeeld te geven.

Wil je ook een groeimindset bij jouw sporters?

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Ben je op zoek naar je eigen stijl in coaching of training, vind je het lastig om je visie te vertalen naar de praktijk? Ontmoet je obstakels in je groei of heb je teams waar je niet verder mee komt, of je tanden op stuk bijt?

Heb je concrete vragen, heb je moeite met een bepaalde type sporter of een co-trainer en wil je weten hoe je hiermee om kan gaan? Wil je doorgroeien maar je weet niet goed hoe je het aan moet pakken?

Dan is het goed om de volgende stap te nemen in coachend trainerschap.

‘Met een hand kun je niet klappen.’ Mohannad Alotibe

Wat leer je allemaal?
 

 • je leert reflecteren op je eigen leerproces
 • je ontdekt je eigen authentieke trainingsstijl
 • je kunt jouw visie onder woorden brengen en vertalen naar de training van morgen
 • je kunt de groeimindset theorie direct vertalen naar de praktijk
 • je bent in staat om een bijdrage te leveren aan de mindset en de groei van sporters
 • je krijgt de mogelijkheid om je persoonlijke vragen te stellen en thema’s of uitdagingen met sporters te bespreken, zodat je uiteindelijk weet hoe je de volgende stap kunt nemen.
 • je weet hoe je door wil groeien en waar je aan moet werken
 • je leert verschillende type sporters op verschillende manieren motiveren

Afhankelijk van jouw vraag, bepalen we samen het beste leerpad.

1-op-1 Coaching

5 sessies van 45 minuten online of face-to-face. Coaching is een samenwerking. Vooraf bepalen we aan de hand van jouw vraag, wat de gewenste outcome is en hoe we daar samen naar toe gaan werken. Naast de sessies krijg je opdrachten om dat wat wij hebben besproken direct toe te passen in de praktijk. 5 sessies voor 375 euro.

De coaching kan op ieder moment starten. We plannen vooraf de 2-wekelijkse afspraken. Tussendoor krijg je opdrachten. Eventueel kan ik 1 sessie aanwezig zijn bij de training om directe feedback na afloop te geven. Ik let daarbij ook op de non verbale communicatie en de reactie van de sporters.

Na 5 sessies heb je al een aantal grote stappen gezet in je persoonlijke ontwikkeling als trainer. De laatste sessie sluiten we af met een evaluatie en feedback op je gewenste outcome en verdere plannen.

 

Supervisie voor trainers

Als trainer heb je een grote rol in de ontwikkeling van een sporter. En om dat te kunnen is het noodzakelijk om actief met je eigen leerproces bezig te zijn, om je bewust te zijn van je verwachtingen, je allergieën en je mindset in specifieke situaties. Een belangrijke hulpbron hierbij is intervisie met andere trainers onder supervisie van een coach. Een praktijkgerichte bijeenkomst, volgens een vaste structuur. Niet praten over maar oefenen met elkaar. Maak gebruik van de kennis en ervaringen die je hebt maar ook die anderen hebben.

Supervisie is zo krachtig omdat:

 • je volgens een vaste structuur werkt en dus vooraf bepaald welke vragen er zijn en welke outcome gewenst is
 • er niet ongevraagd tips worden gegeven maar gerichte en gevraagde feedback
 • de supervisor vanuit zijn vakgebied de kennis kan aanvullen met de theorie
 • het een veilig leerklimaat is voor trainers
 • je als trainers ook een team bent en een voorbeeld voor sporters. En je zo samen werkt naar een hogere performance

 

Supervisie voor een groep van minimaal 4 personen en maximaal 6 personen duurt 2,5 uur en bedraagt 275 euro. Boek je 4 sessies in 1 keer dan krijg je het onlilne pocketboek groeimindset cadeau.

Wil je weten meer weten over coachend trainerschap en groeimindset? Of specifiek over de 1-op-1 coaching of supervisie. Dan nodig ik je uit om contact met mij op te nemen via het onderstaande formulier. Ik neem binnen 24 uur contact met je op om een vrijblijvende kennismakingscall in te plannen.

 

 • Juni 2024

  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  1 2
  3 4 5 6 7 8 9
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 25 26 27 28 29 30

  19 juni 2024

  20 juni 2024

  26 juni 2024

  27 juni 2024

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews

“I have been very fortunate to have been able to work with Femke at Pinoke hockey club with Heren 1 . We have built over the past few years a strong working relationship based on mutual respect and trust. This combined approach has allowed us to make quicker and more sustainable steps with players. I have witnessed first hand the benefit and the impact that Femke has had weekly with individual players in the team. The longer-term process followed by Femke has also allowed the players to develop themselves in a positive way through their strengths while being aware of areas that could hold back this growth.

Based on the success that I have seen first hand I approached Femke to consider working with the South African Woman’s National team and begin a fifteen month process aimed at assisting the team to deliver a peak performance at the World Cup in 2014. The four weeks in January with the SA woman’s team was remarkable in the way that the players responded so positively to the professionalism and methodology that Femke introduced to the players. Femke’s approach is unique in that she focuses on individuals within a team process, whilst also enlightening the players to the differences that exist and allow them to see this as a strength. This improves trust, communication and respect on a team level whilst raising the personal confidence and increasing the focus on an individual level. With 382 days to go to the WC2014 time remains an enemy of all teams, however there is strong confidence within the staff and players knowing that we will have access to the significant capacities that Femke has to offer on both an individual and team level.”

Giles Bonnet - Head Coach South African Women’s Team until 2015

“Wij zijn gedurende het hockeyseizoen zowel als team als individueel mentaal begeleid door Femke. Deze begeleiding was verhelderend, inspirerend en doeltreffend. Wij zijn een hechter team geworden door de inzichten in de verschillende types die er bestaan (Action Types®) en de bijbehorende kenmerken. We hebben in teamverband of persoonlijk bij een aantal dingen stilgestaan: Wat zijn mijn eigen krachten en uitdagingen? Waarom reageert iemand op een bepaalde manier? Hoe zijn alle verschillende types optimaal te combineren? Wat heeft iemand wel/niet nodig aan coaching? De mentale begeleiding heb ik erg leuk gevonden door de vele eye-openers in mijn eigen houding en gedrag, bekeken vanuit een action-type.”

Lien van der Lugt - Pinoké Dames 1

Sinds we de samenwerking tussen de Telstar Vrouwen Academie en Femke Lobach tot stand hebben gebracht, zie je de speelsters grote stappen maken in het ontwikkelen van hun mindset. En ook de stafleden krijgen hierdoor handvatten mee om de speelsters te helpen in het realiseren van doelen welke de speelsters beter onder woorden kunnen brengen.

Zonder de bevlogenheid en betrokkenheid van Femke hadden we veel stappen niet kunnen zetten en blijven sommige speelsters weg van een groeiende mindset. Femke heeft een schat aan (levens-)ervaring, welke ten goede komt aan de sporters. Door haar kennis en kunde kan ze makkelijk inspelen op situaties die zich voordoen tijdens de diverse soorten bijeenkomsten. Of het nu in teamverband, groepsverband of individueel verband is, zij weet altijd wel de juiste snaar te raken. Inmiddels is Femke onmisbaar voor het ontwikkelen van de speelsters en teams van Telstar Vrouwen.

-