donderdag 6 april 2017

Een denkend brein kan niet multitasken

Als het om stress gaat is de mens niet verder ontwikkeld dan een vis.

Het ene na het andere artikel verschijnt over ons brein en lichaam. Het lijken geweldige inzichten, maar zeg nou eerlijk, weten we dat niet allemaal al? En zijn wij geen meesters in het negeren? Denken we niet allemaal dat we beter zijn dan anderen? Dan andere mensen en dieren? Dan de natuur?

Stapels met DHZ-boeken, How-to boeken, websites en app’s moeten ons helpen om wel een ‘übermensch’ te zijn. Tips en Trics die we moeten lezen en onthouden naast alle andere duizend dingen die we al moeten doen, zoals mindfulness en yoga.

Het is de hoogste tijd voor mijn coming out, naast dat ik hand en hand loop met een vriendin, en in mijn onderbroek over straat ren met Boef. Hier komt het: ik kan niet multitasken en ik ben niet beter dan een vis.

Vandaar dat ik op de boot, zonder andere prikkels, zonder Internet en zonder mobiel, zoveel beter schrijf, meer tijd heb om boeken te lezen en over allerlei onderwerpen na kan denken.

Natuurlijk ga ik na dit artikel maar weer eens echt een verandering aanbrengen in mijn leven. Ik ga een persoonlijke stilte-dag inlassen, dan kan ik daarna over mijn ervaringen een goed how-to-be-silent boek schrijven, met een legio aan tips hoe je dit beter kunt aanpakken dan andere mensen en vissen.

Om het vervolgens zelf weer heerlijk te negeren.

Uw denkend brein kan niet multitasken | Topics.nl

« blog